CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 1, 2012

SECOND TRIMESTER






Sepanjang second trimester nie, alah still masih ada sampai kandungan teman berusia 5bulan... tetapi lepas tu alhamdulillah... banyak yang beransur ok... dari segi makan, semua boleh bedal dah hehheeee... cuma masa kandungan 20week disahkan uri teman kat bawah, jadi doktor tak bagi buat kerja berat-berat, berdiri terlalu lama atau berjalan jauh aka drive jauh-jauhlah... errmmm masa nie manja sikitlah... pergi kerja dan balik kerja hubby anta-ambik... hehehee tapi teman nie jenis yang dah biasa berdikari... jadi biler cam nie teman rasa cam patah kaki jugaklah... tapi disebabkan keselamatan kandungan... teman ikutkan sajer... masa 22week... ada tanda2 coklat yang turun... tak banyak pun... sebesar duit 5sen tu jerk... tapi biler pergi ke hospital, teman ditahan di wad selama 4 hari... huhuhuuuu memang tak sukalah kan duk dalam wad nie... walaupun 4 hari tapi rasa macam 4 tahun duk situ... hahahaaa... tapi lepas tu dah ok, tak ada tanda2 turun lagi... teman pun memang tak buat kerja berat2 pun... kerja2 umah teman buat sikit2 jerk... biasalah kan... tugas seorang isteri kena laksanakan jugak... cuma tak derlah berat-berat... alhamdulillah... hubby banyak membantu.... dalam second trimester ni, teman still tak boleh nak bau minyak wangi... hehehehe jadi hubby memang tak pakailah... sebab kalau pakai... teman tak boleh nak duduk dekat ngan dier... rasa nak muntah ada, rasa pening pun ada... hehehee... sabar jerlah yerk... oklah... rasanyer tak banyak sangat pengalaman di second trimester nie... insyaallah ada masa nanti kiter sambung di third trimester... dan teman harap, semoga semuanyer dipermudahkan dan teman selamat melahirkan zuriat sulung kami ini... insyaallah... doakan teman dan kandungan yerk... cau cin cau....

 inilah perut teman masa kandungan 5bulan... heheheee.... besaukan... ;-P
www.tips-fb.com

2 comments:

Syarifah Hana Al-Jamalullail

nazmie g checkup kat mana?

nazmie

salam syarifah...
banyak tempat saya gi cheack up...di hospital ipoh, hospital batu gajah dan klinik kesihatan pusing

Post a Comment

::}teratakCINTAnazmie{::

Related Posts with Thumbnails