CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 4, 2012

FIRST TRIMESTER


Pengalaman masa first trimester teman, memang kira teman alah teruk jugaklah, tapi mak teman kata teman nampak relaks jerk... iyer ker... heheheee... ntah ler... tapi cuma yang berlaku kat teman masa first trimester nie, pagi2 bangun jer dari tido, masuk jer bilik air, memang teman akan muntah, muntah kuning yang pahit tu, morning sickness memang berlaku sepanjang 3bulan pertama nie, lepas tu selera makan memang down giler2... masa time nie kalau nak makan masakan berlauk, kena makan yang panas2... kalau makanan yang dah sejuk memang tak boleh nak masuk, kalau dipaksa makan jugak, comfirm muntah balik... huhuhuuu... tapi syukur alhamdulillah hubby sangat sangat memahami dan ikut sajer rentak bini yang mengada2 nie... hehehee...


haaaa... dalam pada nie kan... bini nie alah ok jugaklah... yang syoknyer... dari awal kehamilan, hubby teman nie kan... dier yang lebih2 menyicah mangga muda... tiap tiap hari dier akan ke rumah mak dier tuk petik mangga muda, sib baik kat umah mak mertua teman tu ada mangga muda... tapi bini tak lalu pulak nak makan masam2.... heheee.... rasanyer sepanjang first trimester tulah dier duk makan mangga muda... lepas tu ok dah...hehehee...comel sangat kan... ;-P

lagi satu, teman memang tak suka nak bermake up, pi kerja hanya pakai deodoran jerk... nak pakai krim muka pun tak suka... jadi pi kerja muka plain jerk... hehehee...comot... :-P

dan masa bulan ke3... serangan astma pulak melanda, aduhaiii... terpaksalah teman ditahan wad selama 4 hari... tapi lepas tu dah ok...dan tak kena lagi serangan astma yang teruk, sikit2 tu biasalah, hanya guna inhealer jerk.. tapi idak lah sampai kena tahan di wad lagik...

rasa2 ini jerlah pengalaman sepanjang first trimester teman... nanti kiter sambung di second trimester pulak yerk... cau cin cau...
www.tips-fb.com

2 comments:

Sherwieyna Muzzawer

salam kenal. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

nazmie

salam perkenalan... ok nanti i follow u... tima kasih yerk

Post a Comment

::}teratakCINTAnazmie{::

Related Posts with Thumbnails