Sunday, February 20, 2011

STEAMBOAT - TOMYAM

RESEPI STEAMBOAT - KUAH TOMYAM (3-4 orang makan)

1 ekor rangka ayam - dipotong 8-10bahagian
2 batang saderi - dipotong 1 inci
2 bungkus paste tomyam adabi
2 ketul kiub tomyam
1 jag air
garam secukup rasa

CARA MEMASAK KUAH TOMYAM
kesemua bahan direbus hingga masak, kemudian asingkan kuah tomyam sajaha ke dalam periuk yang sesuai untuk mencelur bahan2 yang lain.

BAHAN-BAHAN LAIN
  • isi ayam
  • udang
  • sotong
  • fish cake/ball
  • sosej
  • isi ketam
  • telur puyuh
  • maggi
  • cendawan shetaki
  • cendawan butang
  • sawi
  • bunga kobis
kesemua bahan ini (mengikut citarasa anda) dicelur di dalam kuah tomyam dan sedia untuk dihidangkan.

->SELAMAT MENCUBA<-

1 comment:

  1. wah..macam best ni..xpenah lagi buat steamboat dekat rumah..kalau teringin sgt memang pegi makan dekat luar je..yeszaa..hari cuti ni boleh try..
    thanks for the resepi.. :)

    ReplyDelete

::}teratakCINTAnazmie{::

Related Posts with Thumbnails