1 ekor rangka ayam - dipotong 8-10bahagian
2 batang saderi - dipotong 1 inci
2 bungkus paste tomyam adabi
2 ketul kiub tomyam
1 jag air
garam secukup rasa
CARA MEMASAK KUAH TOMYAM
kesemua bahan direbus hingga masak, kemudian asingkan kuah tomyam sajaha ke dalam periuk yang sesuai untuk mencelur bahan2 yang lain.
BAHAN-BAHAN LAIN
->SELAMAT MENCUBA<-
2 batang saderi - dipotong 1 inci
2 bungkus paste tomyam adabi
2 ketul kiub tomyam
1 jag air
garam secukup rasa
CARA MEMASAK KUAH TOMYAM
kesemua bahan direbus hingga masak, kemudian asingkan kuah tomyam sajaha ke dalam periuk yang sesuai untuk mencelur bahan2 yang lain.
BAHAN-BAHAN LAIN
- isi ayam
- udang
- sotong
- fish cake/ball
- sosej
- isi ketam
- telur puyuh
- maggi
- cendawan shetaki
- cendawan butang
- sawi
- bunga kobis
->SELAMAT MENCUBA<-
wah..macam best ni..xpenah lagi buat steamboat dekat rumah..kalau teringin sgt memang pegi makan dekat luar je..yeszaa..hari cuti ni boleh try..
ReplyDeletethanks for the resepi.. :)