Wednesday, August 3, 2011

MENU - 3 RAMADHAN 1432H


RESEPI TOMYAM
udang, sotong, daging & isi ayam - semua serba sedikit
bunga kobis
1/2 batang carrot
1 kampet cendawan
1 biji tomato - dibelah 6
1 biji bawang besar - dipotong subang
1 peket perencah tomyam adabi
1 kiub tomyam
sedikit daun limau
2 batang serai - diketuk
3 gelas air
sedikit minyak
sedikit garam

CARA MEMASAK
tumiskan perencah tomyam tadi sebentar, kemudian masukkan daun limau, serai dan kiub tomyam, kemudian masukkan udang, sotong, daging & isi ayam...biarkan sebentar dan masukkan air dan biarkan sehingga sedikit mendidih... kemudian masukkan carrot, cendawan dan bunga kobis serta garam...akhir sekali masukkan bawang dan tomato dan kacau sebentar dan boleh dihidangkan.

-->SELAMAT MENCUBA<--

No comments:

Post a Comment

::}teratakCINTAnazmie{::

Related Posts with Thumbnails