Tuesday, January 4, 2011

MEE HAILAM NAZMIE

BAHAN-BAHAN
mee kuning
udang
fish cake
caroot
sawi
bawang merah (potong subang)
bawang putih (ditumbuk)
cabai burung (dibelah 2)
sos tiram
tepung jagung (2 sudu-dibancuh dgn air)
garam
gula
serbuk perasa
CARA MEMASAK
tumiskan bawang putih dan cabai burung, dah garing, masukkan udang dan fish cake, tumiskan bersama dengan sos tiram, apabila udang dan garing/masak.... masukkan carrot sebentar..kemudian masukkan air tepung jagung...biarkan mendidih sebentar, kemudian masukkan mee, sawi, garam(jgn banyak sebab sos tiram dah masin), gula dan serbuk perasa... gaulkan sebentar, kemudian siap untuk dihidangkan...
-->SELAMAT MENCUBA<--

No comments:

Post a Comment

::}teratakCINTAnazmie{::

Related Posts with Thumbnails