2 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
1/2 mangkuk isi ayam (dipotong dadu)
1/2 mangkuk udang (dipotong dadu)
1 biji carrot (dipotong halus-halus)
sedikit minyak masak
BAHAN-BAHAN B
3 bungkus menggi (dicelur meggi sahaja)
2 kampit perencah menggi (yang dalam bungkusan menggi tu,
jangan bubuh 3 kampit, nanti terlalu masin)
10 biji telur
daun sup & bawang (dipotong halus)
secubit garam
lada sulah secukup rasa
CARA MEMASAK
kesemua bahan-bahan A ditumis sedikit bagi memasakkan isi ayam dan udang, kemudian kesemua bahan-bahan A, digaul bersama bahan-bahan b sehingga serata, kemudian bolehlah digoreng di atas pan, dan gunakan sedikit minyak, supaya murtabak tidak melekat, dan bolehlah dihidang
-->SELAMAT MENCUBA<--
No comments:
Post a Comment